Praktijk Tegenlicht Praktijk voor psychologische gespreksvoering en spirituele coaching

Tarieven.

Vanaf 3 mei 2019 bied ik twee soorten trajecten: Gesprekken die je zelf betaalt, of gesprekken die je (grotendeels of geheel) vergoed kunt krijgen van je ziektekostenverzekering.

Gesprekken worden vergoed door je zorgverzekeraar als je gebruik maakt van Caredate.

Vergoede gesprekken lopen via Caredate, een zorginstelling waar je je online kunt aanmelden. Caredate werkt contractvrij en daardoor zonder wachtlijst. Als je een restitiepolis hebt, vergoedt je verzekering 100 % van je behandeling. Caredate is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende zorginstelling die werkt volgens in de GGZ geldende regels. Zo heb je, afhankelijk van de ernst van je klacht, recht op een aantal “zorgminuten” die we naar gezamenlijk inzicht kunnen inzetten.

Om voor vergoede zorg in aanmerking te komen, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Die krijg je op grond van een vermoeden van een stoornis volgens het diagnostisch handboek voor onder meer psychologen, de DSM-5 in vaktaal. De hele gang van zaken wordt verder uitgelegd op de website van Caredate. Je kunt daar ook een andere psycholoog kiezen die je aanspreekt.

Je komt bij Caredate via deze link: https://www.caredate.nl/. Het gemakkelijkst vind je mij als je mijn postcode invult: 7772KC. Zonder spatie, anders kun je me niet vinden.

Regel je je zaken liever zelf? 

Als je er voor kiest om zelf de gesprekken te betalen, hoef je je niet bij je huisarts te melden en heb je alleen met mij te maken. We maken dan samen uit hoeveel gesprekken je in totaal wilt voeren. In dringende gevallen maken we een prijsafspraak die haalbaar is voor je.

Het tarief voor individuele gesprekken is 90 euro. Relatiegesprekken kosten 120 euro. Een gesprek duurt maximaal anderhalf uur.

Je krijgt desgewenst een verslag van ons gesprek om je te helpen onthouden wat er besproken is. Vaak voeg ik daar gedachten aan toe die me na het gesprek nog invallen. De kosten van een verslag zijn 45 euro.